In het Stadsmuseum en bij de Kunstuitleen is voor kinderen van alles te beleven. Op het gebied van educatie zijn er verschillende activiteiten, zoals jaarlijks een eduactieve tentoonsteling voor de groepen 5/6 en 7/8 van de basisscholen en workshops.  Kijk voor het aanbod hieronder.

Educatie


 

Begin 2018 start het Stadsmuseum Doetinchem met twee nieuwe educatieve projecten voor het basisonderwijs. Voor de groepen 7 en 8 is het project “Om niet te vergeten” ontwikkeld. 

Een les voor leerlingen van groep 5/6 is in ontwikkeling. Deze les zal gaan over "Kunstschatten".

Meer informatie zult u t.z.t ontvangen.

 

“Om niet te vergeten, WOII”

Rode draad van dit project  is het thema: ‘keuzes maken’. Tijdens de oorlog hadden burgers te maken met een onbetrouwbare overheid. Hierdoor werden mensen aan hun eigen lot overgelaten. Vanuit dat perspectief onderzoeken de leerlingen wat zij zouden doen als ze voor verschillende keuzes komen te staan. Tijdens de museumles van 1,5 uur gaan de leerlingen aan de slag met verschillende dilemma’s en Doetinchemse verhalen.

 

Aan de hand van voorwerpen leren de leerlingen een aantal Doetinchemse kinderen kennen en hun verhaal tijdens de bombardementen. Of moeten in overleg met elkaar, bepalen wat belangrijk is mee te nemen tijdens een evacuatie. Je iPhone of misschien toch een warme deken?
 

Educatie


Praktische informatie
Tijdstip: in week : 4,7,12,16,20 en 24 van 2018

Kosten: € 75,00 per klas
Bijzonderheden:  aanmelden uiterlijk 2 weken voor gewenste datum en tenminste 4 begeleiders van uw school

 

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u interesse gekregen neem dan gerust contact op via info@stadsmuseumdoetinchem.nl . Wij geven u graag extra informatie.