In het Stadsmuseum vindt u themakamers. U proeft de sfeer van weleer. Bijvoorbeeld de stijlkamer. Deze kamer is volledig ingericht in Jugendstil. Of het schoolklasje uit 1920. Maak een reis door de tijd.

Themakamers


De stijlkamer

 

Op de begane grond van het Stadsmuseum Doetinchem is de woonkamer van de directeur van het voormalige postkantoor in oorspronkelijke Jugendstil gerestaureerd en ingericht. Bij binnenkomst waant u zich ‘terug in de tijd’. Een grote eettafel met 12 stoelen, een prachtige schouw en Jugendstil verlichting. Schilderijen uit de tijd van rond 1920 completeren de beleving.


De stijlkamer is te huur

 

Bent u op zoek naar een stijlvolle ruimte voor een vergadering, ontvangst of een intiem etentje? De stijlkamer met de naam: het Voorhuis, is te huur. Het biedt plaats aan 8 tot 20 personen. Per dag bedraagt de huur € 125,- excl. BTW, per dagdeel € 62,50 excl. BTW. Het Borghuis kan de catering verzorgen.

Vraag voor verhuur naar de mogelijkheden.

 

stijlkamer


Het schoolklasje


In het schoolklasje waant u zich in vroeger tijden. Tijd voor herkenning? Heeft u nog geschreven met de kroontjespen? Of leren lezen met het leesplankje? De inktlap, de kroontjespen, de schoolbanken, het telraam, het schoolbord, de lessenaar. Het staat er allemaal.

 

CIMG0294


KINDERstadsMUSEUM

 

Een nieuw initiatief van het Stadsmuseum Doetinchem is het KINDERstadsMUSEUM. Hier laat het museum zien hoe leuk en leerzaam het is om te verzamelen. Interesse voor dingen/objecten om je heen kan niet vroeg genoeg beginnen. Met het KINDERstadsMUSEUM kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar hun verzameling delen met de bezoekers. Iedere verzameling is welkom. Als de verzamelaar maar met hart en ziel zijn/haar verzameling heeft opgebouwd. In een kindvriendelijke kleurige ruimte wordt de verzameling tentoongesteld. Met regelmaat is er een

nieuwe verzameling te bewonderen.

 

CIMG0293