Esther Ruesen is de directeur van de stichting. Samen met het bestuur draagt de directeur zorg voor de exploitatie, visie en missie van het Museum, de VVV en de Kunstuitleen.
De administratie wordt verzorgd door Ardi Derksen.

Gegevens ANBI

De ANBI-status maakt het mogelijk als schenker gebruik te maken van de belastingvoordelen van de geefwet. De status geeft het museum ook verplichtingen om transparant voor schenkers te werk te gaan. Hieronder vindt u een aantal gegevens.

Naam: Stichting Stadsmuseum Doetinchem

RSIN/fiscaalnummer: 805997428

Contactgegevens:
Burgemeester van Nispenstraat 2

7001 BS Doetinchem

info@stadsmuseumdoetinchem.nl

Bestuurssamenstelling:

Dhr. M.D. Penninkhof,

Mevr. J.C.M. Schaaps,

Dhr B.M. de Kruijk,

Mevr. G.J.H. Brethouwer,

Beleidsplan: klik hier

Beloningsbeleid: Er is geen sprake van een vrijwilligersvergoeding voor bestuursleden en andere vrijwilligers.

Doelstelling:
Het Stadsmuseum Doetinchem bewaakt, beheert, verzamelt en maakt het unieke culturele erfgoed (historie en kunst) van Doetinchem en omgeving op educatieve wijze, voor iedereen toegankelijk omdat zij overtuigd is van de kracht van dit erfgoed, dat inspireert, verrijkt en verbindt. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, zet het Stadsmuseum verschillende kanalen in en streeft ernaar het cultuurhistorisch centrum van de stad en haar omgeving te worden.

Jaarverslag: klik hier voor het jaarverslag 2012

klik hier voor het jaarverslag 2013